Recept

Homemade passata om te bewaren

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De Genkse Manuela Rotilia deelt haar recept voor authentieke Italiaanse passata. "1 kilo tomaten is voldoende voor 700 gram passata, en die kun je op een koele, donkere plek wel 8 jaar bewaren." Ideaal om in de zomer, wanneer de tomaten goedkoop zijn, een voorraadje te maken. Liefst van echte Italiaanse San Marzano-tomaten.

bereiding
  1. 1

    Spoel de tomaten, ontkroon ze, snij ze in twee en kook ze plat.

  2. 2

    Duw het mengsel door de passatamachine of gebruik een passe-vite om de schil en het vruchtvlees te scheiden.

  3. 3

    Hergebruik de schil. Laat ze nog twee tot drie keer passeren en gooi ze dan pas weg.

  4. 4

    Laat je tomatenpuree op een rustig vuur indikken tot de saus dik genoeg is.

  5. 5

    Vul gesteriliseerde bokalen of flessen tot boven met de hete passata en sluit goed af. Draai ze om tot ze afgekoeld zijn.

  6. 6

    Eventueel kun je ook kruiden zoals basilicum of oregano aan je passata toevoegen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Homemade passata om te bewaren

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!