Recept

Tagliatelle met balletjes in tomatensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Is er iemand die dit heerlijke bordje pasta niet lust? Op een halfuur staat 't op tafel.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de teentjes knoflook, halveer ze en laat ze hun smaak afgeven in hete olijfolie. Doe er na enkele minuten de tomatenpulp, het kruidentuiltje, de rozemarijn en de tomatenpuree bij. Laat de saus een kwartier sudderen op een zacht vuur. Knijp er op het einde de honing bij en breng op smaak met peper en zout.

  2. 2

    Pel en snipper de knoflook en de sjalot. Zet een pannetje op het vuur met de olijfolie en fruit er de knoflook en de sjalot in. Meng de snippers door het gehakt en kneed goed. Voeg de dooier, het paneermeel, de komijn, peper en zout toe en kneed verder. Rol balletjes van het gehakt.

  3. 3

    Schik de balletjes in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en schuif 20 minuten in de oven.

  4. 4

    Kook de tagliatelle al dente volgens de instructies op de verpakking.

  5. 5

    Roer de balletjes door de tomatensaus en serveer bij de tagliatelle. Werk af met fijngesnipperde peterselie en geraspte parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Tagliatelle met balletjes in tomatensaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!