Oosterse kreeft
bereiding
-
1
Pel en snipper de sjalot en de knoflook fijn. Snij de appel in kleine blokjes. Fruit aan in wat olie. Voeg de groene currypasta en de kippenbouillon toe breng op smaak met sojasaus, oester- en vissaus en mix tot een gladde saus. Voeg de kokosmelk toe en zet even aan de kant.
-
2
Neem een grote kookpot. Breng ruim water met de ui en de selder aan de kook. Voeg de cayennepeper, de peperbolletjes en het zout toe. Als het water kookt doe je de kreeften in de pot en zet je het deksel op de kookpot. Kook de kreeften 10 à 12 minuten. Laat ze wat afkoelen en snij ze in de lengte door. Verwijder darmkanaal en maag.
-
3
Snij de prei, de wortel en de courgette in heel fijne julienne. Ontvel en ontpit de tomaat, snij in blokjes. Verhit een wokpan, voeg een een eetlepel olie toe en fruit er de fijngesneden groentjes en de sojascheuten glazig en beetgaar in.
-
4
Warm de saus opnieuw op. Leg de groentjes op de lauwwarme kreeft, lepel er wat saus over. Lekker met stokbrood.