Rodebietensalade met gegrilde kip en geitenkaasdressing
bereiding
-
1
Pel de sjalot en snij ‘m in dunne ringen. Snij de rode bietjes in partjes en kruid met peper en zout. Kruid de kipfilets met de kippenkruiden en gril ze goudbruin en gaar in een grillpan. Laat afkoelen.
-
2
Maak de dressing. Prak met een vork de geitenkaas fijn. Meng er de olijfolie en de azijn onder en klop tot een smeuïge dressing. Meng er de munt en de honing onder en breng op smaak met peper en zout. Verdun de dressing eventueel met een klein beetje water.
-
3
Spoel de rucola en doe er de sjalot bij. Meng er wat olijfolie onder. Kruid met peper en zout. Verdeel de sla over de borden. Verdeel er de bietenpartjes over. Snij de kipfilets in reepjes en schik op de salade. Bestrooi met de walnoten en werk af met de dressing.