Gegrilde groene asperges met krieltjes, ricotta en een eitje
bereiding
-
1
Boen de krieltjes schoon en halveer ze. Kook ze 7 minuten in gezouten water en giet af.
-
2
Maak de asperges schoon. Verwijder de harde uiteinden en schil eventueel de onderste helft. Blancheer ze 3 minuten in gezouten water. Spoel onder koud water en laat uitlekken.
-
3
Pocheer 4 eieren één voor één. Breng water met een flinke scheut azijn aan de kook. Breek een ei in een kopje. Maak met een lepel een draaikolk in het water. Hou het kopje tegen het wateroppervlak en laat het ei voorzichtig in het water glijden. Zet het vuur zachter en pocheer het ei 4 minuten. Haal het ei uit het water en leg het in een diep bord gevuld met koud water. Herhaal met de andere eieren.
-
4
Wentel de asperges en de krieltjes door wat olijfolie. Gril ze samen in een hete grillpan, kruid met peper en zout. Bak er ook de pancetta krokant in. Laat uitlekken op keukenpapier.
-
5
Leg de asperges, krieltjes en pancetta in een serveerschaal. Verkruimel er de ricotta over en leg er de gepocheerde eieren bij. Strooi er peterselie over.