Zuurdesembrood met cottagecheese en opgelegde courgettes
bereiding
-
1
Spoel de courgettes en snij de uiteindes eraf. Snij de courgette in plakjes van 0,5 cm. Pel de ui, snij 'm in ringen. Leg de courgette en ui in een schaal met het zout. Laat een uurtje rusten.
-
2
Doe ondertussen de azijn, suiker en het mosterdzaad in een pannetje. Breng aan de kook en laat 5 minuten pruttelen op middelhoog vuur.
-
3
Spoel de courgette en ui af en laat uitlekken in een vergiet. Doe de courgettes in het azijnmengsel en laat nog eens 5 minuten zachtjes koken. Laat de groenten afkoelen in de vloeistof alvorens in de koelkast te zetten.
-
4
Snij dikke snedes van het brood en toast ze eventueel. Bestrijk het zuurdesembrood met de cottage cheese. Leg er wat opgelegde courgette op en werk af met een takje dille, peper en zout.