Kip- en groentespiesjes
bereiding
-
1
Meng eerst alle droge kruiden, peper en zout voor de kipmarinade, voeg de olijfolie toe en meng goed. Snij de kipfilets in dikkere repen, steek ze op houten of metalen prikkers. Bestrijk ze met de marinade en laat een paar uur marineren in de koelkast, of tenminste een half uur.
-
2
Snij de courgette en paprika’s in grove stukken. Borstel de champignons schoon. Rijg afwisselend de champignons en stukjes paprika en courgette op houten of metalen prikkers. Leg ze op een bord, besprenkel met olijfolie en kruid aan alle kanten met tijm, peper en zout.
-
3
Verhit een grillpan of barbecue en bak de kip- en groentespiesjes aan elke kant 3 à 5 minuten, afhankelijk van de dikte van de kip en de groenteblokjes.
-
4
Stapel ze op borden en serveer met een toefje waterkers.