Recept

Galette met perzik en lavendel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De sierlavendel uit je tuin gebruik je niet in de keuken, die is vaak bespoten en té geparfumeerd. Voor desserts, compotes, suiker, of sausjes koop je keukenlavendel in de gespecialiseerde groothandel. Dit plantje kun je met een gerust hart bij de rest van je kruiden zetten.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 175°C. Meng in de keukenrobot 1 ei met de koude boter en 90 g rietsuiker. Je kunt het deeg ook met de handen mengen. Voeg de bloem, 2 eetlepels koud water, de appelazijn, de bloempjes van 1 takje biologische lavendel en een snuifje zout toe, meng kort met de keukenrobot of met de handen tot een samenhangend deeg. Kneed tot een bol, omwikkel met plasticfolie en zet in de koelkast.

  2. 2

    Snij de perziken in plakjes of maantjes. Rol het deeg uit op bakpapier tot een grote cirkel van zo'n 3 à 5 mm dik. Beleg tot 5 cm van de rand met plakjes perzik. Vouw de rand van het deeg om de perziken. Klop het andere eitje los en bestrijk er het deeg mee. Bestrooi met 50 g rietsuiker.

  3. 3

    Zet de taart 30 à 35 minuten in de oven. Laat afkoelen en serveer eventueel met slagroom of roomijs.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Galette met perzik en lavendel

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!