Pompoen en pitavlees op de bakplaat
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Schil de pompoen, snij ’m in plakken van ± 1 cm en snij elke plak in blokjes. Verdeel de pompoenblokjes en het pitavlees gelijkmatig over een grote bakplaat. Besprenkel royaal met olijfolie en bestrooi met het komijnpoeder, het paprikapoeder, peper en zout. Meng goed zodat alle ingrediënten bedekt zijn met de kruiden. Schuif de bakplaat 25 à 30 minuten in de oven.
-
2
Bereid de parelcouscous volgens de instructies op de verpakking. 3 Pel de knoflook en snipper ’m fijn. Meng de yoghurt met de knoflook, het citroensap en een snuifje cayennepeper. Snij de lente-uien in ringen en snipper de bladpeterselie fijn.
-
3
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur, breek de eieren en bak ze in 1 eetlepel olie tot het eiwit gestold is maar de dooier nog zacht. Breng op smaak met peper en zout.
-
4
Haal de bakplaat uit de oven en meng de geroosterde pompoenblokjes en het pitavlees met de gare parelcouscous. Verdeel het couscous-pompoenmengsel over borden. Leg op elk bord een spiegelei. Werk af met de lente-ui en de peterselie. Serveer met een lepel yoghurtsaus.