IJstaart met witte chocolade, nougat en veenbessen
bereiding
-
1
Begin zeker 1 dag of meer op voorhand. Doe de suiker, de veenbessen en de cointreau in een steelpannetje en breng aan de kook. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
-
2
Zet het roomijs uit de diepvriezer tot je het kunt omroeren. Hak de witte chocolade en de nougat fijn en meng onder het zachte roomijs.
-
3
Bekleed de onderkant van de springvorm (20 cm diameter) met vershoudfolie. Leg onderaan de plakjes cake. Bedek met de veenbessen en spatel er het zachte roomijs bovenop. Zet 1 nacht in de diepvries.
-
4
Klop de eiwitten luchtig met een snuifje zout. Als de eiwitten stijf zijn, giet je er geleidelijk aan de suiker bij terwijl je stevig blijft kloppen. Blijf kloppen tot de suiker volledig is opgenomen.
-
5
Haal de ijstaart uit de diepvries en bestrijk met het eiwit. Zet in een afgesloten doos en zet minstens 1 uur opnieuw in de diepvries.
-
6
Brand net voor het serveren het eiwit goudbruin met een gasbrandertje. Serveer meteen, anders smelt het ijs.