Linguine met broccolipesto, spruitjes en geitenkaas
bereiding
-
1
Verdeel de broccoli in roosjes en blancheer ze beetgaar in lichtgezouten water. Giet af en bewaar 1⁄4 van de roosjes voor de afwerking.
-
2
Doe de rest van de broccoliroosjes samen met de munt, het basilicum, de pijnboompitten, de geraspte parmezaan, het citroensap en de schil in de blender en mix fijn. Voeg olijfolie toe en mix tot een smeuïge pesto. Kruid met peper en zout.
-
3
Maak intussen de spruitjes schoon en snij ze in kwartjes. Verhit boter in een pan en roerbak de spruitjes rondom krokant en gaar in 7 minuten. Kruid met peper en zout.
-
4
Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en lepel er de broccolipesto en de spruitjes onder. Stort in een grote schaal en werk af met de rest van de broccoli, de vlokjes geitenkaas, extra munt en pijnboompitten.