Tortilla met gekaramelliseerde ui en verse kruiden
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en kook ze gaar in lichtgezouten water. Of nog beter: gebruik een overschotje afgekoelde gekookte aardappelen. Snij de aardappelen in plakjes.
-
2
Pel de ui en snij in ringen. Smelt wat boter en olijfolie in een ovenvaste pan. Laat de uien daarin lang karamelliseren tot ze goudbruin en lekker zoet zijn. Kruid met zout.
-
3
Doe de plakjes aardappel bij de ui in de pan. Laat even meebakken.
-
4
Klop de eitjes los in een kom met een beetje room en kruid met peper en zout. Giet over de ui met de aardappelen.
-
5
Hak de verse tuinkruiden fijn. Leg de kruiden op de tortilla. Dek af met aluminiumfolie. Gaar 30 minuten in de oven tot de tortilla goed gestold is. Laat afkoelen.