Salade met orzo, gegrilde ham en maïskolf
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Leg de maïskolven in een ovenschaal, besprenkel olijfolie, kruid met peper en zout en schuif een uur in de oven.
-
2
Kook de orzo beetgaar in gezouten water. Giet af en laat afkoelen.
-
3
Pel de knoflook en snipper fijn. Hak de munt, de oregano en de bladpeterselie fijn, meng ze samen met de knoflook onder de Griekse yoghurt en kruid met peper en zout.
-
4
Meng de spinazie onder de orzo. Kruid met provençaalse kruiden, peper en zout. En meng er wat olijfolie onder.
-
5
Snij de ham in grote stukken en bestrijk ze met olijfolie. Gril kort in de pan.
-
6
Schep de orzosalade in een grote schaal, schik er de maïskolven en de plakken gegrilde ham bij. Serveer met de yoghurtdressing.