Recept

Slawrap met pittig kippengehakt en pindanoten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ik ga op reis en ik neem mee… Alvast geen vakantiekilo’s! Met deze slawrap met pittig kippengehakt kook je makkelijk en snel toch gezond tijdens je vakantie, thuis of ver weg. Nog beter nieuws: een portie telt slechts 250,5 kcal.

Mogen er toch koolhydraten bij? Vervang de sla dan door een volkorentortilla of een tortilla op basis van groenten.

bereiding
  1. 1

    Schil de gember en snij de gember en de knoflook heel fijn. Spoel de komkommer en snij ’m in kleine blokjes. Hak de munt, het chilipepertje en de pindanoten fijn.

  2. 2

    Verhit olijfolie in een pan en bak het gehakt goudbruin. Voeg halverwege de gember, knoflook en chilivlokken aan het gehakt toe. Breng het gehakt op smaak met limoensap en vissaus. Kruid met peper en zout, meng er de gehakte munt onder en zet aan de kant.

  3. 3

    Trek de blaadjes van de slakropjes los en schik ze op een schaal. Verdeel het gehaktmengsel over de slablaadjes en werk af met pindanootjes, chilipeper en komkommer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Slawrap met pittig kippengehakt en pindanoten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!