Rog met bloemkoolcouscous met groene groenten
bereiding
-
1
Maak de boontjes schoon en snij ze in stukken van 2 centimeter. Blancheer ze samen met de erwtjes kort in gezouten water. Laat ze schrikken onder koud stromend water en laat ze uitlekken.
-
2
Pel de rode ui. Snipper de helft fijn en snij de overige helft in ringen. Spoel de komkommer en snij ‘m in kleine blokjes. Hak de peterselie en de helft van de dille fijn.
-
3
Maak de bloemkool schoon en rasp ze of mix ze fijn in een blender tot couscousstructuur en meng er de gehakte kruiden, de boontjes, de erwtjes, de cranberry’s, de fijngesnipperde rode ui en de komkommer onder. Breng op smaak met het citroensap, wat olijfolie, peper en zout.
-
4
Spoel de roggevleugels en dep ze droog met keukenpapier. Verhit een grote pan met 1 eetlepel boter en 2 eetlepels olijfolie en bak de roggevleugels aan beide kanten goudbruin. Lepel er regelmatig de braadjus over. Kruid met peper en zout.
-
5
Leg op elk bord een roggevleugel en serveer er een kommetje bloemkoolcouscous bij. Kruid met peper en zout en werk af met enkele takjes verse dille, enkele ringen rode ui en de partjes limoen.