Recept

Filet mignon met koffie-kruidenkorst en peterselie-aardappelcrème

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze filet mignon heeft een originele toets en is perfect voor de feestdagen. De peterselie-aardappelcrème maakt het geheel helemaal af. 

bereiding
  1. 1

    Meng de koffie met de garam masala. Kruid de filets mignons met peper en zout en wrijf ze in met de koffiekruiden. Schil de sjalotten en halveer ze.

  2. 2

    Schil de aardappelen en snij ze in stukken. Kook de aardappelen zacht, giet ze af en pureer ze. Hak de peterselie fijn. Meng de aardappelen met de room, 2 eetlepels boter en de peterselie. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Voeg indien gewenst extra room of boter toe. Hou warm.

  3. 3

    Verhit een scheutje olijfolie en een klontje boter in een pan en bak de filets mingnon en de sjalotten goudbruin. Bak de filets ongeveer 2 minuten per kant. Haal het vlees uit de pan en laat rusten in aluminiumfolie.

  4. 4

    Blus de pan met de kalfsfond en de notenlikeur. Voeg het kalfsfondpoeder toe en laat inkoken tot de gewenste dikte. Serveer de filets met de aardappelcrème, de saus en de sjalotten.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Filet mignon met koffie-kruidenkorst en peterselie-aardappelcrème

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!