Tartaar van ananas met limoen en munt
bereiding
-
1
Maak de sorbet. Spoel de rozemarijn en haal er 6 kleine takjes af voor de afwerking. Kneus de rest en breng ze samen met de suiker en 100 milliliter water aan de kook. Laat op een zacht vuur 5 minuten inkoken. Laat het suikerwater afkoelen en zeef het.
-
2
Meng het afgekoelde suikerwater met de limoenschil, het limoensap en de witte wijn. Doe het mengsel in een ijsmachine en draai het tot sorbet. Zet het in de diepvries.
-
3
Maak de tartaar. Snij de ananas zonder de harde kern in heel kleine blokjes. Schil de appel en snij ‘m in heel kleine blokjes. Besprenkel de appelblokjes met het sap van ½ limoen. Snij de rest van de limoenen, tussen de vliesjes door, in kleine blokjes. Snipper de muntblaadjes fijn.
-
4
Meng de suiker met de tequila in een kom. Voeg de ananas, de appel, de limoen, de munt en de geroosterde pijnboompitten toe, roer om en laat 15 minuten marineren in de koelkast.
-
5
Verdeel de ananastartaar over diepe kommetjes en schep er een lepeltjes limoensorbet naast. Werk af met de rozemarijntakjes en nog wat geraspte limoenschil.