Homemade roze pasta met frisse dilleboter en warmgerookte zalm
bereiding
-
1
Maak de pasta. Mix de gekookte bietjes met de eidooiers tot een egaal vloeibaar geheel. Stort de bloem op het werkvlak, maak er een kuiltje in en leg in het midden het bieten-eimengsel. Meng met de handen tot een egaal deeg en kneed het enkele minuten goed door. Wikkel het deeg in vershoudfolie en laat het 30 minuten rusten op kamertemperatuur.
-
2
Haal het deeg door de pastamachine tot je dunne plakken hebt. Snij de plakken in repen en kook ze in lichtgezouten water beetgaar.
-
3
Rasp de schil van de citroen. Hak 2 takjes dille fijn. Smelt de boter en meng er de geraspte citroenschil en de fijngehakte dille onder. Kruid de boter met peper en zout en hou ze warm.
-
4
Giet de pasta af en laat hem uitlekken. Werk de pasta af met de citroenboter, de warmgerookte zalm en de rest van de dille.