Quiche met witloof-hespenrolletjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak het witloof schoon en blancheer de stronkjes 5 minuten in lichtgezouten water. Halveer de stronken in de lengte en dep ze goed droog.
-
2
Beboter een taartvorm van 24 cm diameter. Bekleed de vorm met het deeg, leg er een vel bakpapier en een blinde vulling op. Bak het 10 minuten blind voor. Klop de eieren los met de melk en de tijmblaadjes. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
-
3
Wikkel elk stukje witloof in een plakje ham. Haal de bodem uit de oven, verwijder de steunvulling en het bakpapier en bestrooi de bodem met het paneermeel.
-
4
Schik de ham-witloofstronkjes in de taartvorm en giet er het eimengsel in. Bestrooi met de kaas. Bak de quiche nog 25 minuten in de oven. Werk voor het serveren af met de takjes tijm.