Appelbeignets met bosbessencoulis en poedersuiker
bereiding
-
1
Schil de appelen en verwijder het klokhuis met een appelboor. Snij de appelen in schijven van 1 cm dik. Besprenkel ze met citroensap en 15 gram suiker. Zeef de bloem. Meng ze met de rest van de suiker, de eidooiers, de maïsolie en het bier. Klop de eiwitten stijf en meng ze door het beslag. Laat het beslag even rusten.
-
2
Maak de bosbessencoulis. Spoel de bessen, laat ze uitlekken en warm ze op samen met de honing, het citroensap en de suiker. Laat even inkoken en volledig afkoelen. Dit kan ook vooraf.
-
3
Verhit de friteuse tot 175°C. Wentel de appelschijven door het beslag en bak ze enkele minuten in de friteuse (maximaal 3 à 4 per keer) tot ze mooi goudbruin en krokant zijn.
-
4
Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze royaal met poedersuiker. Serveer ze met de bosbessencoulis.