Oosterse rijstsalade met scampi's
bereiding
-
1
Maak de dressing. Pel en pers de knoflook. Rasp de schil van de limoen en pers het sap. Meng de sojasaus met de honing, het limoensap, de limoenschil, de vissaus, de knoflook en de geraspte gember. Klop het mengsel luchtig.
-
2
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking en spoel hem onder koud water. Maak ondertussen de paprika en de mango schoon en snij ze in kleine blokjes. Spoel de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snij hem in even kleine blokjes. Snij de babymaïs in stukken van 1 cm. Hak 2/3 van de koriander fijn.
-
3
Bak de scampi's heel kort aan beide kanten in een pan in wat olijfolie. Kruid met peper, zout en cayennepeper.
-
4
Doe de rijst in een saladekom en meng hem met de paprika, de mango, de komkommer, de maïs en de gehakte koriander.
-
5
Leg er de scampi’s bij. Sprenkel er de dressing over en werk af met de rest van de koriander.