Zomerse lasagne met courgette, spinazie, ricotta en kalfsgehakt
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Blancheer de spinazie in gezouten water en laat ze uitlekken. Spoel de courgettes en snij ze met een mandoline in lange dunne repen van 2,5 mm.
-
2
Maak de tomatensaus. Pel en snipper de sjalot en de knoflook en fruit ze in wat olijfolie. Voeg de gedroogde oregano, de passata en tomatenpuree toe en laat 15 minuten op een zacht vuur sudderen.
-
3
Borstel de champignons schoon en snij ze heel klein. Bak het gehakt en de champignons in wat olijfolie, kruid met peper, zout en cayennepeper. Roer er de ricotta door.
-
4
Borstel een ovenschotel in met olijfolie. Spoel de tomaten en snij ze in plakjes. Leg onderaan een laagje spinazie en courgettelinten. Lepel er eerst wat van het gehakt over, leg er plakjes tomaat op en lepel er dan tomatensaus over. Herhaal de laagjes tot de schotel helemaal gevuld is. Strooi er de geraspte mozzarella over en gaar 30 à 35 minuten in de oven. Werk af met het basilicum.