Vol-au-vent van groene groenten
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 185°C. Steek 4 bodempjes van 6 cm diameter uit het deeg. Per koekje heb je nog 5 buitenrandjes nodig. Gebruik hiervoor het eerste vormpje en steek er daarna een iets kleiner rondje uit. Leg de 5 buitenrandjes op elkaar op het bodempje. Klop het ei los en bestrijk de koekjes ermee. Bak ze 20 minuten in de oven.
-
2
Maak intussen de bechamelsaus. Verhit de boter in een steelpan en doe er de bloem bij. Laat even bakken. Voeg er al roerend en beetje bij beetje de melk bij. Laat 5 minuten al roerend koken en kruid met peper, zout en nootmuskaat.
-
3
Snij de broccoli in roosjes en snij de asperges doormidden. Spoel en droog de spinazie. Hak de peterselie grof. Blancheer de broccoli en de asperges kort. Doe de spinazie bij de bechamelsaus en laat even warmen. Verdeel de groenten en de saus over de koekjes en werk af met de peterselie.