Recept

Pittige rijstschotel met chorizo, paprika en champignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker veel pit in één pan!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en snipper de knoflook en sjalot. Snij de chorizo in plakjes van ongeveer 0,5 cm. Maak de champignons schoon en snij ze in kwartjes. Maak de paprika's schoon en snij ze in blokjes. Spoel de tomaten en snij ze met het vruchtvlees in blokjes.

  2. 2

    Fruit de knoflook en de sjalot aan in wat olijfolie, voeg de chorizo en de gedroogde oregano toe en laat even kleuren. Voeg de passata, het verkruimelde bouillonblokje, de wijn, de tomatenblokjes, de champignons en de paprikablokjes toe.

  3. 3

    Voeg de rijst en 250 milliliter water toe en roer om. Zet de schotel in de oven en laat 15 minuten garen. Voeg er dan nog 250 milliliter water toe en laat nog 10 minuten verder garen.

  4. 4

    Haal de schotel uit de oven en werk af met het basilicum.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pittige rijstschotel met chorizo, paprika en champignons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!