Bloemkooltaart met lamsgehakt
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 195°C. Kruid het lamsgehakt met garam masala of ras el hanout en peper en zout. Vet de bakvorm (24 cm) in, doe het gehakt erin en druk het aan tot een dikte van ongeveer 1 centimeter. Sprenkel 2 eetlepels olijfolie over het gehakt en zet het gedurende 15 à 20 minuten in de oven. Verlaag dan de oventemperatuur naar 185°C.
-
2
Maak intussen de vulling. Pel de ui en snipper ’m fijn. Pel en pers de knoflook. Hak de bloemkool in fijne stukjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie en stoof de ui, de knoflook en de bloemkool zacht. Kruid met het kerriepoeder, peper en zout en laat bakken tot alles zacht en licht goudbruin is. Laat even afkoelen.
-
3
Roer de eieren los met de room en zure room, kruid met peper en zout en voeg het eimengsel bij de bloemkool.
-
4
Giet de bloemkoolmengeling op het gehakt en zet de schotel opnieuw 35 minuten in de oven.