Zandkoekjes met frambozenconfituur
bereiding
-
1
Rasp de schil van de citroen. Meng de boter met de zoetstof, de citroenschil, het vanille-extract en het zout. Voeg het ei toe en meng goed.
-
2
Voeg in delen de gezeefde bloem toe. Kneed tot een compact deeg. Maak er een bal van, wikkel die in vershoudfolie en leg hem 30 minuten in de koelkast.
-
3
Verwarm de oven voor op 160°C. Rol het deeg op een bebloemd werkblad uit tot ongeveer 0,5 cm dikte. Steek er met een uitsteekvormpje een 20-tal koekjes uit. Duw bij de helft van de koekjes een klein rondje uit het midden. Leg alle koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze ongeveer 15 minuten in de oven. Laat ze na het bakken goed afkoelen.
-
4
Smeer op de koekjes zonder gaatje wat confituur. Leg er dan een koekje met een gaatje op.