Kokos-currysoep met kippenreepjes
bereiding
-
1
Fruit de soepgroenten aan in wat boter of olie. Voeg de kippenbouten toe, kruid met peper en zout en blus met water, tot ze onder staan. Breng aan de kook, zet het vuur zachter en laat 25 minuten garen, onder deksel. Haal de kippenbouten eruit en laat ze afkoelen. Zeef de kippenbouillon en hou ze bij.
-
2
Maak de courgette en de paprika schoon en snij ze in reepjes. Pel en snipper de sjalot. Verhit opnieuw wat boter of olie in de kookpot en bak er de sjalot, de paprika, de courgette, de champignons en de peultjes in. Voeg de currypasta en de gezeefde bouillon toe. Voeg de kokosmelk toe en laat 5 minuten op een zacht vuur garen. Kruid met peper en zout.
-
3
Trek het kippenvlees van de bouten in repen en voeg de kippenreepjes terug toe aan de soep. Laat nog 3 minuten garen. Breng op smaak met limoensap en werk af met de koriander en gefrituurde uitjes.