Bruschetta met geitenkaas, flinterdunne spruitjes en citroendressing
bereiding
-
1
Verwarm de oven kort voor op 185°C (of op de grillstand). Maak de spruitjes schoon. Verwijder eventueel de onderkant en de buitenste vuile blaadjes. Halveer de spruitjes en snij ze in flinterdunne plakjes zodat er flinterdunne reepjes ontstaan. Pel en plet de knoflook.
-
2
Besprenkel de sneden stokbrood met olijfolie en rooster ze in 5 minuten goudbruin in de oven.
-
3
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en roerbak de spruitjes en de knoflook op een hoog vuur gaar en goudbruin. Kruid ze met peper en zout.
-
4
Rasp de schil van de citroen tot je 1 koffielepel hebt. Meng de geraspte citroenschil met de mosterd, de chilivlokken en 3 eetlepels olijfolie. Kruid de dressing met peper en zout.
-
5
Besmeer de sneetjes geroosterd brood met de geitenkaas en beleg ze met de gebakken spruitjes. Besprenkel de bruschetta met de citroendressing en serveer meteen.