Harira met kikkererwten, vegetarisch gehakt en naanbrood
bereiding
-
1
Pel en snipper de uien en de knoflook. Spoel de kikkererwten goed en laat ze uitlekken. Maak de wortelen en de selder schoon en snij ze in blokjes.
-
2
Verhit wat olijfolie in een pan en fruit er de uien en de knoflook in. Voeg de wortel- en de selderblokjes toe en doe er ook een snuifje komijn, het korianderpoeder en de tomatenpuree bij. Roer goed los tot alle smaken en geuren vrijkomen. Blus met de bouillon, voeg de tomatenblokjes en de kikkererwten toe en laat de soep 20 à 25 minuten op een zacht vuur sudderen.
-
3
Verhit olijfolie in een pan en bak het vegetarische gehakt krokant. Breng het op smaak met een snuifje komijn. Laat het even uitlekken op keukenpapier. Snipper de koriander of peterselie.
-
4
4 Verwarm de naanbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Lepel de soep in kommetjes en werk ze af met het krokant gebakken vegetarisch gehakt, limoensap naar smaak, peper, zout en de koriander of peterselie. Geef er de naanbroodjes bij.