Pasta met worst, geraspte ricotta en krokant broodkruim
bereiding
-
1
Snij de worstjes in hapklare stukken van 3 cm. Spoel en halveer de kerstomaten. Pel de knoflook. Verhit olijfolie in een pan en bak de worstjes. Voeg de kerstomaatjes en de knoflook toe. Laat ze even mee kleuren.
-
2
Haal het teentje knoflook uit de pan en giet het overtollige vet weg. Blus de pan met de witte wijn en voeg de passata toe. Laat nog een 3-tal minuten garen op een matig vuur.
-
3
Bak het broodkruim samen met het paprikapoeder krokant in een pan met olijfolie. Laat het uitlekken op keukenpapier.
-
4
Kook de pasta al dente in een pan met ruim lichtgezouten water. Giet de pasta af en roer er onmiddellijk de saus door.
-
5
Serveer de pasta in een kom en werk hem af met het krokante broodkruim en de geraspte ricotta.