Gebakken chorizopatatjes met boontjes en aiolidressing
bereiding
-
1
Boen de krieltjes schoon en kook ze beetgaar in lichtgezouten water. Giet ze af, laat ze even uitdampen en halveer ze.
-
2
Snij de chorizo in plakjes. Rist de tijm en rozemarijn. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in schuine ringen. Hou wat van de lente-ui apart voor de afwerking. Bak de krieltjes samen met de tijm, de rozemarijn en de lente-ui in boter en olijfolie. Voeg na 10 minuten de chorizoplakjes toe en bak ze krokant.
-
3
Maak de prinsessenboontjes schoon en blancheer ze 8 minuten in lichtgezouten water. Voeg de tuinbonen na 4 minuten toe. Giet beide boonsoorten af en spoel ze onder koud water.
-
4
Pel en snipper de sjalot. Spoel en halveer de kerstomaatjes. Fruit de sjalot aan in olijfolie en roerbak er de prinsessenboontjes en tuinbonen onder. Voeg ten slotte de kerstomaatjes toe en kruid de groenten met peper en zout.
-
5
Meng de aioli met de Griekse yoghurt en breng de dressing op smaak met citroensap, peper en zout.
-
6
Serveer de gebakken chorizopatatjes met de warme boontjes en werk het gerecht af met de extra verse tijm en de rest van de lente-ui. Serveer er de dressing apart bij.