Griekse orzosalade met gegrilde artisjok, tomaat en olijvensalsa
bereiding
-
1
Kook de orzo gaar in lichtgezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat hem uitlekken en meng er een lepel van de olie van de artisjokken onder om kleven te voorkomen.
-
2
Halveer de artisjokken. Snij de geroosterde paprika’s in stukjes. Spoel de tomaten en snij ze in partjes. Pel de rode ui en snij hem in fijne ringen. Snij de zongedroogde tomaatjes in stukjes.
-
3
Maak de olijvensalsa. Doe de olijven in de blender samen met de pijnboompitten, de suiker, de wittewijnazijn, peper en zout. Mix alles fijn en voeg olijfolie toe tot je een smeuïge salsa hebt.
-
4
Meng de artisjok, de paprika, de rode ui, de tomaten, de zongedroogde tomaten en de Kalamata-olijven onder de orzo. Werk de orzo af met het basilicum en serveer er de olijvensalsa bij. Lekker met stokbrood.