Korean crispy kippenburger met koolsla en pittige mayo
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Dep de kipfilets droog en kruid ze met peper en zout. Klop het ei los en verkruimel de cornflakes. Zet drie kommetjes klaar. Doe in het eerste de bloem, in het tweede het losgeklopte ei en in het derde de verkruimelde cornflakes. Wentel de kipfilets één voor één door de bloem, het ei en de cornflakes. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bedruppel ze met de arachideolie. Bak ze in zo’n 30 à 35 min. gaar in de oven.
-
2
Maak de koolsla. Spoel de wortelen, de witte en de rode kool. Rasp de wortelen en snij de witte en rode kool in stukjes of rasp ze grof met een handrasp. Meng er de mayonaise, de Griekse yoghurt en de rozijnen onder. Kruid met peper en zout.
-
3
Meng de mayonaise met de yoghurt en het srirachapoeder.
-
4
Halveer de burgerbroodjes en grill ze kort in de pan, grillmachine, oven of broodrooster. Beleg ze met de koolsla, de krokante kippenburger en lepel er wat pittige mayo over. Sluit de broodjes en serveer.