Kip piccata met parmezaanpatatjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel en halveer de krieltjes. Leg ze op een bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Rooster de krieltjes 15 minuten in de oven.
-
2
Klop ondertussen de kipfilets plat met een deegrol, tussen 2 vellen bakpapier of vershoudfolie. Kruid ze met peper en zout. Verwarm een scheutje olijfolie en een klontje boter in een pan. Bak de kip aan beide kanten. Snij de citroen in schijfjes en bak ze mee in de pan.
-
3
Haal de krieltjes uit de oven en rasp er royaal de parmezaan over. Laat de krieltjes nog 10 minuten roosteren in de oven, of tot ze goudbruin zijn.
-
4
Blus de pan met de kip met de room en laat de saus kort inkoken. Voeg de kappertjes toe en laat ze even mee sudderen. Serveer de kip met de krieltjes en werk ze af met de peterselie.