Spaghetti met citroenricotta, spinazie en walnoten
bereiding
-
1
Kook de spaghetti gaar in ruim water met het verkruimelde pasta en rijst-bouillonblokje volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en laat hem uitlekken.
-
2
Spoel de spinazie en laat ze goed uitlekken. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Hak de walnoten grof.
-
3
Fruit de sjalot in wat olijfolie en voeg de knoflook toe. Blus met de witte wijn en voeg de ricotta toe. Voeg de helft van de geraspte citroenschil, 3 eetlepels citroensap, het verkruimelde groentebouillonblokje en 300 milliliter water toe. Laat de saus even inkoken. Voeg de spinazie toe en laat ze wat slinken. Kruid de saus met peper en zout.
-
4
Verdeel de pasta over de borden, lepel er de saus met de spinazie over en werk hem af met de gehakte walnoten, het basilicum en de rest van de geraspte citroenschil.