Recept

Pompoensoep met noedels

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een smaakvolle oosterse maaltijdsoep!

Citroengras is een heerlijke smaakmaker en geeft een subtiele toets aan de soep. Je hoeft de stengels gewoon te breken voor je ze toevoegt, fijnsnipperen is niet nodig.

bereiding
  1. 1

    Schil de gember. Pel de knoflook. Meng in een vijzel of met de keukenrobot de gember en de knoflook met de cayennepeper en het paprikapoeder. Voeg er de olijfolie aan toe en meng tot een pittige pasta.

  2. 2

    Kneus de stengels citroengras. Verhit de sesamolie in een pan, voeg de kruidige pasta en het citroengras toe en roerbak. Voeg de pompoenblokjes toe en blus ze met het limoensap. Voeg de citroenschil en 500 milliliter water toe en verkruimel er het kippenbouillonblokje bij. Laat 15 minuten zachtjes koken. Verwijder het citroengras uit de soep. Mix de soep fijn.

  3. 3

    Blancheer de noedels in kokend gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  4. 4

    Maak de groene en de gele chilipeper schoon en snij ze in ringetjes. Verdeel de soep over borden en werk ze af met de verse koriander, de noedels, de chiliringetjes en de sesamzaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoensoep met noedels

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!