Recept

Thaise noedelsalade met gebakken zalm en zoetzure dressing

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zalm op z'n oosters: onweerstaanbaar!

bereiding
  1. 1

    Maak de dressing. Pel en pers de knoflook. Schil en rasp de gember. Maak de chilipeper schoon en snipper hem fijn. Pers 2 eetlepels sap uit de limoen. Meng de gember met de knoflook, de chilipeper, de vissaus, de sojasaus, de sesamolie, de bruine suiker, de olijfolie en 2 eetlepels limoensap.

  2. 2

    Kook de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking en laat ze afkoelen onder koud water. Spoel de komkommer en snij hem met een dunschiller in lange repen. Maak de selder en de paprika schoon en snij ze in fijne reepjes. Meng de noedels met de komkommer, de selder, de paprika, de muntblaadjes, de korianderblaadjes en de dressing.

  3. 3

    Wrijf de zalm in met het kerriepoeder, het paprikapoeder, peper en zout. Verhit een scheutje olijfolie en bak de zalm op een hoog vuur kort aan beide kanten. 4 Haal de zalm uit de pan en breek hem in stukken. Meng de zalm onder de noedelsalade en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Thaise noedelsalade met gebakken zalm en zoetzure dressing

Ingrediënten voor

4 personen
  • zalmfilet500 g
  • rijstnoedels200 g
  • komkommer1
  • bleekselder2 stengels
  • rode puntpaprika (grote)1
  • munt2 takjes
  • koriander1 bosje
  • kerriepoeder1 kl
  • gerookt paprikapoeder kl
  • olijfolie
  • peper en zout
  • Voor de dressing
  • knoflook1 teentje
  • gember5 cm
  • rode chilipeper½
  • limoen1
  • vissaus1 el
  • sojasaus1 el
  • bruine suiker1 el
  • sesamolie1 el
  • olijfolie1 el

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!