Recept

Broodje Japan met gelakt spek en gepekelde groenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Zomers broodje met Japanse twist.

Kewpie vind je in elke Aziatische ­supermarkt. Deze mayonaise is romiger van textuur dan onze traditionele mayonaise en heeft een ietwat zoetere en diepere smaak. Hij wordt gemaakt op basis van rijstazijn.

Kewpiemayonaise kun je ook makkelijk zelf maken: maak een mayonaise op basis van 2 eidooiers in plaats van 1 heel ei, vervang de gewone azijn door rijstazijn en voeg een snuifje dashipoeder toe. Deze ingrediënten vind je in sommige supermarkten of in de Aziatische winkel.

bereiding
  1. 1

    Maak de groenten. Schil de wortel. Spoel en ontpit de komkommer. Maak de lente-uitjes schoon. Snij de groenten in flinterdunne reepjes. Meng de groentereepjes met de gember, de suiker en de sushiazijn. Kruid de groenten met peper en zout. Dek ze af met vershoudfolie en laat ze marineren terwijl je de rest bereidt.

  2. 2

    Pel ondertussen de ui en snij hem in fijne halve ringen. Leg ze op een keukenhanddoek en dep ze goed droog.

  3. 3

    Verhit een laagje frituurolie en frituur de uiringen in porties krokant. Schep ze op keukenpapier en laat ze uitlekken. Kruid ze met wat chilipoeder en zout. Laat ze afkoelen.

  4. 4

    Meng de honing met de sojasaus, de mirin, de sesamolie en een snuif chilipoeder tot een marinade. Verhit een scheutje olijfolie en bak de plakken spek kort aan. Voeg de marinade toe en laat het spek karamelliseren.

  5. 5

    Rooster de sneetjes brood goudbruin in een broodrooster. Besmeer een sneetje brood met mayonaise en beleg het met gebakken spek en gepekelde groenten. Dek af met een volgend sneetje brood en maak nog een ­laagje van mayonaise, spek en groenten. Leg er nog een snee brood op. Doe hetzelfde met de overige 3 plakjes brood. Werk de broodjes af met de crispy ui en serveer ze meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Broodje Japan met gelakt spek en gepekelde groenten

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!