Recept

Kroketjes van tonijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wat een heerlijke kroketjes! Ideaal bij de tapas!

Toptip: gebruik eventueel 2 eetlepels om van het tonijnbeslag kleine quenelles te vormen. 

In de airfryer: je kunt de tonijnkroketjes ook in de airfryer bakken. Besprenkel ze met olijfolie en leg 5 à 6 quenelles of balletjes in de airfryer. Bak ze 8 à 10 minuten op 185°C.

bereiding
  1. 1

    Laat de tonijn heel goed uitlekken. Snij de citroen doormidden. Rasp de schil van 1 helft tot je 1 koffielepel hebt en pers er 1 eetlepel sap uit.

  2. 2

    Doe de tonijn samen met de bladpeterselie, de citroenschil, het citroensap, de ricotta, de parmezaan, de kappertjes, het ei en het havermeel in een blender en mix. Kruid het mengsel met peper en zout. Laat het 30 minuten opstijven in de koelkast.

  3. 3

    Vorm met vochtige handen platte balletjes van het deeg . Bak ze in porties in een laagje olijfolie licht goudbruin en gaar. Leg ze op een keukenpapiertje om het vet op te vangen. Serveer de kroketjes met de rest van de citroen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!