Recept

Oosters geglaceerde drumsticks

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Toptip! Giet de marinade in een afsluitbaar plastic zakje en doe er de drumsticks bij. Sluit het zakje, masseer de marinade in het vlees en leg het in de koelkast tot gebruik.

bereiding
  1. 1

    Maak de marinade. Pel en pers de knoflook. Meng alle ­ingrediënten voor de marinade en leg er de drumsticks in. Hussel goed door elkaar, dek af met vershoudfolie en leg minstens 1 uur in de koelkast.

  2. 2

    Verwarm de airfryer voor op 200°C. Haal de drumsticks uit de marinade en zet de marinade opzij. Leg de drumsticks in het mandje van de airfryer en bak ze 10 minuten. Keer ze om en bestrijk ze ­opnieuw met de marinade. Verlaag de temperatuur van de airfryer naar 150°C en laat de drumsticks nog 10 minuten verder garen.

  3. 3

    Breng ondertussen de rest van de marinade in een steelpannetje aan de kook en laat een 3-tal minuten sudderen. Rooster de sesamzaadjes goudbruin in een droge koekenpan. Snij de limoen in partjes.

  4. 4

    Leg de drumsticks op een schaal en serveer er het warme sausje bij. Strooi wat sesamzaadjes over de kip en in het sausje. Werk ze af met verse koriander en serveer met de partjes limoen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Oosters geglaceerde drumsticks

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!