Linzensalade met geroosterde pompoen en parmezaankoekjes
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de pompoen, snij hem in partjes en leg die op een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie, peper, zout, de kaneel en het paprikapoeder en gaar ze 20 minuten in de oven.
-
2
Rasp de parmezaan en maak er kleine hoopjes van op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze 10 minuten mee in de oven. Laat ze afkoelen en haal ze met een spatel voorzichtig van het bakpapier.
-
3
Maak intussen de salade. Spoel de linzen en laat ze goed uitlekken. Pel de rode uien en snipper ze heel fijn. Spoel de peren en snij ze in partjes. Hak de peterselie fijn. Rooster de walnoten in een pan zonder vetstof en hak ze grof. Meng de linzen met de rode uien, de peterselie, de rucola, de wittewijnazijn en olijfolie naar smaak en stort de salade in een schaal.
-
4
Leg de pompoen- en peerpartjes op de salade en werk ze af met de krokante parmezaankoekjes en de walnoten.