Recept

Pompoenarancini met kaaskorstje en saliedip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Jolien: “Pompoen en salie zijn een gouden duo, zeker gecombineerd met zachte romige geitenkaas.”

Jolien tipt!

“Pompoen is zacht van smaak en komt daardoor goed tot zijn recht met goed afsmakende kruiden en pittige smaakmakers zoals chorizo en geitenkaas. Wil je een pompoen met een meer uitgesproken smaak? Kies dan voor een klein exemplaar.”

bereiding
  1. 1

    Schil en ontpit de pompoen en rasp het vruchtvlees grof. Pel en snipper de sjalot. Pel en pers de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de pompoen, de sjalot en de knoflook 5 minuten. Voeg de rijst toe en laat die 1 minuut meebakken. Voeg 500 milliliter water en het halve bouillonblokje toe en laat de rijst en de groenten op een laag vuur garen.

  2. 2

    Roer af en toe zodat de rijst niet aan de bodem kleeft. Voeg 50 gram parmezaan toe en kruid met peper en zout. Laat het mengsel volledig afkoelen. Dit kun je zelfs een dag vooraf doen.

  3. 3

    Pel de chorizo en snij hem in plakjes. Doe het broodkruim, de rest van de parmezaan en de chorizo in een blender en hak fijn. Giet het mengsel in een kom. Doe de bloem in een ander kommetje en klop in nog een ander kommetje de eieren los. Rol met vochtige handen balletjes van het rijstmengsel en wentel ze eerst door de bloem, dan door de eieren en tot slot door het pittige broodkruim.4 Verwarm de oven voor op 185°C. Leg de rijstballetjes op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en bak ze 25

  4. 4

    Maak intussen het dipsausje. Hak de salieblaadjes fijn. Doe de olijfolie in een pannetje en laat de salieblaadjes op een laag vuur 1 minuut garen. Zet de pan van het vuur en laat de olie afkoelen. Meng de olie met de salie met de geitenkaas en de mayonaise. Kruid de saus met peper en zout. Serveer de arancini met de saus.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pompoenarancini met kaaskorstje en saliedip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!