Recept

Ovenschotel met kipgehaktballetjes, pasta en champignonroomsaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Jolien tipt!

“Paddenstoelen slurpen vocht op als een spons. Spoel ze dus niet, maar maak ze voorzichtig schoon met een borsteltje en verwijder restjes aarde. Snij ook houtachtige stukjes steel af. Hele grote paddenstoelen kun je in stukken scheuren of snijden. Bak paddenstoelen altijd kort en krachtig voor een explosie van smaak!”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel de ui en snipper hem fijn. Pel en plet de knoflook. Snij de kastanjechampignons in partjes en de grotere boschampignons in grove stukken.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui en de knoflook zacht. Haal ze uit de pan en doe er opnieuw een scheutje olijfolie in. Bak de champignons op een hoger vuur gaar. Kruid ze met peper en zout.

  3. 3

    Voeg de ui en de knoflook opnieuw toe aan de pan met champignons. Verkruimel het kippenbouillonblokje en doe het erbij. Voeg ook de ricotta, de parmezaan en de room toe en laat alles even samen opwarmen. Kruid indien nodig bij met peper en zout. Voeg de gemalen kaas toe en meng goed.

  4. 4

    Kook de pasta beetgaar, giet hem af en laat hem uitlekken. Meng de pasta onder de champignonsaus en giet het geheel in een ovenschaal. Meng het kipgehakt met de kippenkruiden, het ei en het paneermeel. Rol met vochtige handen balletjes van het mengsel en leg ze op de pasta. Besprenkel de schotel met olijfolie en bak hem 25 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Ovenschotel met kipgehaktballetjes, pasta en champignonroomsaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!