Recept

Pasta met ricottasaus, geroosterde venkel en krokant broodkruim

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wil je de crumble nog feestelijker maken? Voeg pistachenootjes, zongedroogde tomaatjes of olijven toe.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder de harde kern van de venkelknollen en snij de venkel in parten. Pel en snipper de sjalot en de knoflook.

  2. 2

    Leg de venkelparten op een met bakpapier beklede ovenplaat. Besprenkel ze met olijfolie en kruid ze met peper en zout. Rooster de venkel 18 à 20 minuten in de oven. Kook ondertussen de pasta beetgaar in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking. Vang het vocht op als je hem afgiet.

  3. 3

    Rasp de schil van de citroen en pers het sap van 1 helft uit. Verwarm de melk met de ricotta in een pannetje. Roer er het citroensap door. Kruid de saus met peper en zout. Roer de gekookte pasta door de saus. Voeg eventueel wat extra pastavocht toe. Verwarm tot de pasta de saus mooi opgenomen heeft.

  4. 4

    Smelt de boter in een pannetje en voeg de sjalot, de knoflook en de peterselie toe. Roerbak ze een 3 tal minuten en kruid ze met peper en zout. Bak de panko mee tot tot die lichtbruin kleurt. Laat het geheel uitlekken op keukenpapier.

  5. 5

    Verdeel de pasta over borden, leg er de venkel op en werk af met de crumble en de geraspte citroenschil. Bestrooi met de parmezaan.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Pasta met ricottasaus, geroosterde venkel en krokant broodkruim

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!