Recept

Cannelloni met warmgerookte zalm en grijze garnalen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit feestelijke hoofdgerecht van Libelle Lekker-chef Natalie is ook diepvriesproof.

Natalie tipt: ‘Maak de cannelloni eens in individuele porties, voorzie dan een 4-tal buisjes per persoon. Het presenteert meteen heel feestelijk.’

Er mogen nog kleine stukjes in de zalmvulling zitten. Heb je dit liever niet, dan kun je de vulling ook mixen in een blender, laat dan de pijnboompitten weg en gebruik ze enkel als afwerking.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190°C. Verhit olijfolie in een pan en stoof er de goed gespoelde spinazie in aan. Laat goed uitlekken in een vergiet en duw met de bolle kant van een lepel het vocht eruit, mix fijn met de ricotta. Pluk de warmgerookte zalm in heel kleine stukjes, snij de gerookte zalm heel fijn en meng samen met de pijnboompitten onder de spinaziecrème. Breng op smaak met citroenrasp en -sap, peper en zout. Doe de zalmcrème in een spuitzak.

  2. 2

    Smelt de boter voor de saus en bestrooi met de bloem. Roer tot een roux. Blus met de melk en laat op een zacht vuur indikken, roer met een garde tot een gladde saus. Breng op smaak met de kaas, nootmuskaat en citroensap naar smaak.

  3. 3

    Lepel een bodempje van de kaassaus in een ovenschaal. Vul de cannellonibuisjes met de zalmcrème en leg ze mee in de schaal. Lepel er de rest van de saus over en eindig met een handvol geraspte kaas. Schuif de cannelloni 20 minuten in de voorverwarmde oven.

  4. 4

    Werk de cannelloni af met geroosterde pijnboompitten, grijze garnalen en gesnipperde dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Cannelloni met warmgerookte zalm en grijze garnalen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!