Recept

Bruschetta met warmgerookte zalm

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wat een heerljk én makkelijk hapje. Perfect voor de feesten!

Het visvlees van warmgerookte zalm is iets malser van structuur. Het rookproces duurt ongeveer een uur en gebeurt op een hoge temperatuur van 80 à 100°C. Daarna wordt de zalm vacuüm verpakt. Aangezien het visvlees een kerntemperatuur van 72°C bereikt en gepasteuriseerd is, mag je het ook eten als je zwanger bent.

bereiding
  1. 1

    Pel de sjalot en snij ze in flinterdunne stukjes. Hak 2 takjes dille fijn. Meng de cottagecheese met de sjalot en de dille. Kruid het mengsel met peper en zout.

  2. 2

    Snij het stokbrood in plakken. Bak ze in een scheutje olie krokant. Laat ze even afkoelen op keukenpapier en beleg ze met de cottagecheese en stukjes warmgerookte zalm. Werk af met de rest van de dille.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Bruschetta met warmgerookte zalm

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!