Kipgehaktballetjes met pistache en geroosterde groenten uit de airfryer
bereiding
-
1
Gehaktballetjes maken: voeg de sjalot, knoflook, pistache, peper en zout toe aan een blender en blend grof (of hak grof). Voeg samen met het ei en paneermeel toe aan het gehakt. Vorm kleine gehaktballetjes van het mengsel.
-
2
Groenten voorbereiden: meng de broccoli, zoete aardappel, ui en knoflook in een kom met olijfolie, zout, peper en paprikapoeder. Zorg ervoor dat alles goed bedekt is met de olie en kruiden.
-
3
Airfryer: leg de gehaktballetjes en groenten in het mandje van de airfryer. Bak 15 minuten op 180°C. Verwijder de broccoli, schud de zoete aardappel en gehaktballetjes om en bak nog een extra 10 minuten of tot alles gaar is. Voeg de broccoli de laatste 2 minuten terug toe.
-
4
Yoghurtdip maken: meng de Griekse yoghurt, citroensap, olijfolie, witte wijnazijn, honing, zout, peper en de fijngehakte verse kruiden.
-
5
Serveren: verdeel de gehaktballetjes en groenten over de borden en serveer met de frisse yoghurtdip.