Winterse caesarsalade met spruitjes en pancetta
bereiding
-
1
Maak de dressing. Pel en pers de knoflook. Mix de knoflook met de ansjovis, de parmezaan, de zure room en de mayonaise in een klein blendertje. Breng de dressing op smaak met een beetje citroensap, peper en zout en zet hem koel weg.
-
2
Snij het rozijnenbrood in blokjes. Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken. Bak de pancetta krokant in een pan zonder vetstof, laat ze uitlekken op keukenpapier. Verhit wat boter in de pan en bak de blokjes rozijnenbrood rondom krokant. Neem de croutons uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier. Maak de pan schoon, verhit opnieuw een scheutje olijfolie in de pan en bak de kikkererwten op een zacht vuur krokant. Kruid ze met paprikapoeder en een snuifje zout.
-
3
Maak de spruitjes schoon. Maal ze iets fijner in de blender van de keukenrobot. Je kunt hiervoor ook een mandoline gebruiken, maar pas dan goed op voor je vingers. Hak de studentenhaver grof. Spoel en droog de sla.
-
4
Meng de spruitjes met de sla in een kom. Verdeel er de kikkererwten over en werk de salade af met de croutons, de studentenhaver en de pancetta. Lepel er wat dressing over en serveer de salade met de rest van de dressing in een apart potje.