Bánh mì met srirachamayonaise
bereiding
-
1
Maak de marinade. Schil en rasp de gember. Meng alle ingrediënten onder elkaar en leg er de speklapjes in. Laat ze minstens 4 uur, maar het liefst een nacht, marineren.
-
2
Maak de gepekelde groenten. Spoel de komkommer en snij hem in lange, dunne plakjes. Schil de wortel en snij hem in lange lucifers. Meng de suiker onder de rijstazijn en kruid de pekel met peper en zout. Leg er de groenten in.
-
3
Maak de srirachamayonaise. Pel en pers de knoflook. Meng alle ingrediënten.
-
4
Haal de speklapjes uit de marinade en dep ze droog. Bak ze langs beide kanten goudbruin in een pan zonder vetstof.
-
5
Snij de baguette in 4 delen. Snij elk deel open en bestrijk de onderkant van de broodjes met srirachamayonaise. Beleg ze met de paté en bestrooi die met wat vijfkruidenpoeder. Beleg de broodjes verder met een gebakken speklapje, de gepekelde groenten, de koriander en de jalapeño’s. Eindig met extra srirachamayonaise en serveer meteen met de rest van de srirachamayonaise erbij.