Recept

Polpette in tomaat-auberginesaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een vleesklassieker van tv-chef Loïc: ”De rode wijn geeft de saus een diepere, rijke en aardse smaak.”

Loïc tipt

Door een deel van de gepofte aubergine toe te voegen aan het gehakt, blijft het gehakt lekker sappig.

bereiding
  1. 1

    Pof de aubergine 5 minuten in de microgolf op 900 watt. Snij ze doormidden, haal het vruchtvlees uit één helft en voeg het toe aan het gehakt. Kruid het gehakt-mengsel met peper.

  2. 2

    Hak de bladpeterselie fijn en meng de helft ervan onder het gehakt, samen met de geraspte parmezaan en het paneermeel. Rol balletjes van het mengsel die iets groter zijn dan pingpongballetjes. Bak de balletjes al kort aan in een pan met olijfolie.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Voeg de ui, de knoflook en het vruchtvlees uit de tweede helft van de gepofte aubergine toe aan de balletjes in de pan. Laat de groenten even stoven, blus ze met de rode wijn en voeg dan de gepelde tomaten toe. Vul het lege blik voor de helft met water en voeg ook dat toe aan de saus.

  4. 4

    Stort de balletjes met de saus in een ovenschaal en gaar ze nog 15 minuten in de oven. Bedruppel ze met wat olijfolie en werk ze af met de rest van de bladpeterselie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Polpette in tomaat-auberginesaus

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!